Om oss

SP Trädgårdsservice grundades år 2008 av Erik Sedell vid sidan av studier och arbete inom trädgårdsbranschen erbjöds beskärningstjänster.

Vår affärsidé är att anlägga och underhålla utemiljöer inom både privat och offentlig sektor. Vi har specialiserad personal med utbildning för respektive verksamhetsgren. Vintertid arbetar vi med dräneringsarbeten, trädbeskärning och vinterväghållning.

Till en början riktade sig SP Trädgårdsservice endast mot privatpersoner men fick med tiden förfrågningar från samfälligheter och företag. Idag är AB Stångåstaden en av de största beställarna.

Vi tänker på miljön

Vi använder miljöbensin, eller alkylatbensin som den också kallas till alla våra småmaskiner. Alkylatbensin är upp till 99% renare med avseende på mängden kolväten vilket ger en renare miljö och en bättre arbetsmiljö för oss som jobbar.

Vi använder i största möjliga utsträckning miljöanpassade maskiner och fordon. Miljöpåverkan är alltid en viktig faktor vid investeringsbeslut. Våra lastmaskiner, vår grävmaskin och traktor är alla utrustade med miljömotor. Inom skötsel använder vi miljömärkta motorredskap i möjligaste mån. Våra gräsklippare är till exempel Svanenmärkta. Se Klippos hemsida för med information.

Historia

SP Trädgårdsservice grundades år 2008 av Erik Sedell och Daniel Palmgren. Vid sidan av studier och arbete inom trädgårdsbranschen erbjöds beskärningstjänster. SP i företagsnamnet kommer från första bokstäverna i efternamnen Sedell och Palmgren.

Efterfrågan ökade och 2010 beslutades att satsa helhjärtat på verksamheten. Den första medarbetaren anställdes och företaget sysselsatte tre heltidstjänster under första säsongen. På hösten 2010 investerades i två traktorer som användes för snöröjning på kommunala verksamheter i Åby. Vi utförde även takskottning på bland annat Anders Ljungstedts Gymnasium i Linköping, Linköpings universitet och fotbollshallen i Ryd. Numera är Erik Sedell ensam ägare till verksamheten.

2012

Under 2012 investerades i en 3,7t grävmaskin samt en lastmaskin. Företaget omsatte under 2012 2,7 milj. sek och sysselsatte under högsäsong 8 medarbetare.

2013

Under 2013 har företaget expanderat kraftigt och företaget har fått flera större uppdrag för AB Stångåstaden. Detta har möjliggjort nyinvesteringar i fordonsparken som utökats ytterligare med en traktor John Deere 6230, en Möre flakväxlarvagn med kapacitet för ca 8 ton nyttolast , en Kramer 480 samt en Weidemann 1280. Verksamheten omsatte 7,7 milj. sek under 2013.

Rulla till toppen